Tuesday, February 28, 2012

My nail and hand care rituals


Several people asked me how I take care of my hand and nails. I will try to write this post to explain my rituals.

As one first point, nearly every night I use a hand cream or massage oil to moisturize my hands and nails. My favorite products right now are from OPI-white tea massage creme and from Yves Rocher - Arnica (massage oil for hands and nails).



A long period of time I had problems with my nails, it broke to fast and they were peeling. Yes, I know that proper nutrition is very important, but also it is important a right treatment of hands and nails with cosmetics. 

I followed a strictly nail maintenance. For one month I did not use any nail polish and bought from the pharmacy vitamin A drops. Every night I put one drop on each finger and nail and I massaged it very well. If you have the time to do this in the morning to, well that is excellent, more nourishment for the nails is better!

During this maintenance I used nail hardener. In the market there are many options but at this moment I use OPI, which is an exceptional product.


Another important ritual for me to keep my nails healthy and their colors white, before I apply the colored nail polish I apply a layer of nail hardener or a basis of clear polish.

Cuticles - yes, I am very lucky because I don’t have much. But those who have, I recommend you do not cut them, use gels, creams for cuticle treatment that softens and moisturizes them and with a bamboo stick or with specific tools for cuticles remove them, nothing else more.


This is my answer to the question how I take care of my hands and nails. But any of you have questions, I will try to answer them.


Mai multi m-au intrebat cum imi ingrijesc unghiile. O sa va povestesc in cateva cuvinte ritualul meu de ingrijire, a mainilor si  a unghiilor.

Ca si un prim punct aproape in fiecare seara utilizez crema de maini sau ulei de masaj pentru a hidrata atat mana cat si unghiile.  Produsele mele preferate in momentul de fata sunt crema de la OPI – white tea massage si Yves Rocher – Arnica (ulei de masaj pentu maini si unghii).

O perioada destul de lunga am avut probleme cu unghiile, mi se exfoliau sau se rupeau foarte repede. Da, stiu ca nutritia corecta este foarte importanta ca sa nu ajungem la astfel de probleme, dar in acelasi timp este important si tratarea mainilor si a unghiilor cu cosmetice. Am urmat un plan stric de intretinere a unghiilor. Timp de 1 luna nu am folosit lac de unghii si am cumparat de la farmacie vitamina A, picaturi.(http://www.webfarm.ro/biofarm-vitamina-a-picaturi-orale-10-ml.html#). In fiecare seara am pus cate o picatura pe fiecare deget si sub unghii, am masat-o puternic.  Daca aveti timp sa faceti acest lucru si dimineata, este si mai bine!

Pe perioada tratamentului am folosit si intaritor de unghii. Pe piata se gasesc o multitudine de optiuni,  eu in momentul de fata utilizez OPI, care este un produs exceptional.  

Un alt ritual foarte important pentru mine ca sa imi mentin sanatatea unghiilor si culoarea alba a acestora este ca inainte de stratul ojei colorate aplic intaritor de unghii sau o baza de lac transparent.

Cuticulele – da, am mare noroc pentru ca eu nu prea am. Dar cei care au, va recomand sa nu le taiati, folositi geluri, creme de tratament pentu cuticule care le inmoaie si le hidrateaza, cu betisoare din lemn de bambus sau chiar cu ustensile specific pentru cuticule le indepartati, atat, mai mult nu este necesar.

Sper ca am explicat pe intelesul tuturora ritualul meu, dar daca aveti si alte intrebari, incerc sa raspund la ele.

4 comments:

  1. Multumesc de sfaturi!!!!
    Sunt bine-venite, mai ales pentru noi,
    cele care suntem "novice" in acest domeniu.
    Claudia

    ReplyDelete
  2. Unghiile mele sunt tari,nu se exfoliaza.Mananc multa branza de vaci.In schimb sunt asa de sensibila la piele,imediat ma irit.O zi buna.

    ReplyDelete
  3. DiaMAr - Mama mea are pielea foarte sensibila care se si crapa, se irita daca nu are grija de ea. Ea foloseste manusi cand spala vase si utilizeaza creme foarte hidratante pentru piele sensibila. Indiferent de ce produse folosesti este important sa aplici o crema dupa ce te spali pe maini, gatesti etc. Consecventa in rutina este deosebit de utila pentru pastrarea sanatatii mainilor si si a unghiilor :).

    ReplyDelete
  4. Vad ac iti palc mult produsele OPI. Eu ca tratement folosesc ojele Sally Hensen, imi plac. Sustin tot ce ai spus, desi.. eu imi tai cuticulele - asa sunt obsinuita.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...