Saturday, March 10, 2012

Caramel-white chocolate macchiato


I drink coffee every morning. Unfortunately my time does not allow me to do different types of coffees, the easiest way is the 3 in 1 type. But this weekend I made a small experiment and it came out very delicious. 

In fiecare dimineata beau cafea.  Din pacate timpul nu imi permite sa  fac diferite tipuri de cafea, variant cea mai usoara este cea in plic, 3 in 1. Dar sfarsit de saptamana mi-am propus sa experimentez si  micul meu experiment a iesit foarte delicious. Va propun s ail incercati si voi.

Ingredients:
200 ml milk
100 ml liquid cream
Cinnamon powder
Espresso
White chocolate
For the syrup/Topping:
1 large spoon of butter
4-5 tablespoons of sugar
1 sachet vanilla sugar 
Liquid cream

Ingrediente:
200 ml lapte
100 ml frisca lichida
Praf de scortisoara
Cafea espresso
Ciolcolata alba
Sirop:
1 lingura mare de unt
4-5 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
Frisca lichida

 Boil the milk, liquid cream and cinnamon in a bowl. When it is hot add 6 cubes of white chocolate in the milk, or even more if you like it sweet.  

Puneti laptele, frisca si scortisoara dupa gust la fiert. Cand este fierbinte adaugati  aprox. 6 cubulete de ciocolata alba in lapte, sau chiar mai mult daca va place bautura mai dulce


 Once melted add the espresso that you have prepared before. I added 50 ml of coffee because I don’t like my drinks bitter, but if you like the strong coffee, you can put more in it. Put these drinks in a glass add whipped cream and garnish with white chocolate on it. If you want an extra topping make the caramel syrup.

Dupa ce se topeste adaugati cafeaua espresso pregatita de dinainte. Eu am adaugat aprox. 50 ml, ca nu imi place daca bautura este prea tare, dar daca va place cafeaua strong, puteti sa puneti mai mult. Puneti bautura intr-un pahar si decorati-o cu frisca si ciocolata alba rasa. Daca doriti un extra topping puteti pregatii si un sirop caramel.


Syrup: In a pan melt 1 tablespoon butter and put in it 4-5 tablespoons of sugar and 1 tbs. of vanilla sugar. Let it caramelize and when the content is brown add a little whipped cream on it.

Siropul: intr-o tigaie topiti 1 lingura de unt in care puneti 4-5 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilat.  Lasati sa se caramelizeze si cand continutul este maroniu adaugati putina frisca lichida peste ea.


I wish you good appetite!
Va doresc pofta buna!






2 comments:

  1. Cat de bine arata....:).
    Si nu e greu de facut.
    SUBLIM...yammy

    Claudia

    ReplyDelete
  2. Nu ma prea dau in vant dupa cafea, dar din cand in cand imi fac un capuccino la masina de expresso. Noroc ca am masinaria asta la munca! Oricum, imi place ideea ta, e apetisanta cafeluta!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...