Vroiam neaparat sa scriu un post despre unghii si sa selectez cateva fotografii cu creatiile mele, dar cumva timpul trece prea repede si nu imi ajung cele 24 de ore ale zilei.
In data de 16 octombrie am imbatrinit un an, dar pot sa spun ca am avut parte de o zi minunata langa familia si pritenii mei. Am pregatit un tort de fructe cu branza si a fost pe placul tuturora. Toti imi cer reteta, ....fetelor o veti gasi aici orcand aveti de gand sa pregatiti si voi acest tip de tort.
Este un tort foarte usor de pregatit.
Aveti nevoie:
- piscoturi sau de un blat gata pregatit din magazin sau putei sa o pregatiti si voi
- 250 gr branza de vaca prospata
- 250 gr de mascarpone
- 500 ml iaurt de fructe (am folosit cu gust de fructe de padure)
-3-4 linguri de zahar
- 200 ml frisca lichida
- aproximativ 250 gr. fructe congelate (eu am folosit fructe de padure)
- 25 gr. gelatina care se pregateste cu aprox. 200 ml apa
- 1 pachetel de gelatina de trot
- frisca (pentru decorare)
Intr-o forma de tort se aseaza piscoturile. Udati putin cu esenta de vanilie si apa sau orice alt sirop. Eu nu am facut-o, dar consider ca este necesar ca piscotul sa se umezeasca bine si sa aiba un gust si mai bun.
Amesteci branza, mascarponeul si iaurtul cu 3, 4 linguri de zahar. Pregatesti jelatina si adaugi in crema de branza. Atentie, gelatina sa nu fie fierbinte cand amesteci cu crema! Bati frisca lichida si incorporezi usor in crema de branza. Aceasta crema se adauga peste piscoturi care va fi decorat cu fructele congelate. Ca tortul sa arate bine poti pregatii peste fructe gelatina de tort. Se lasa tortul in frigider aproximativ 6 ore sau chiar mai mult timp.
Am uitat sa precizez ca aveti nevoie de o forma de tort cu pereti detasabili. Dupa ce luati jos peretele formei de tort puteti sa decorati cu ce doriti si va place mai mult. Eu am taiat piscoturile ramase in doua am pus putina frisca pe ea si am lipit de marginea tortului.
Tortul are un gust foarte bun, nu este extrem de dulce. Daca nu iti plac fructele de padure poti folosii orice alt fruct doresti, este o reteta flexibila :)
Va doresc pofta buna!
Yaaaammmyyy...cat de bine arata.
ReplyDeleteNu e deloc intamplator faptul ca
a avut asa succes la invitatii tai.
Mersi ca ai postat reteta si fotos,
pentru a avea o imagine mai clara despre
cum ar trebui sa arate tortul, la final.
Ok! Ok! Dar cate calorii... Nu ai mila de cei care tin dieta??:)Glumesc! Astept urmatoarea reteta!!!
ReplyDeleteAndi, amikor megkostolod, mar nem is szamit hany kaloriat tartalmaz!
ReplyDelete